Amoveertechniek

Amoveertechniek

Intermilieu B.V.  is uw partner op het gebied van amoveertechniek. Intermilieu B.V. staat voor een gedegen aanpak van uw amoveer projecten. Met ervaren medewerkers en focus op hoogwaardig hergebruik van materialen maken wij meer van uw project. Onze amoveer teams demonteren gebouwen, objecten, installaties en infrastructuur. Dit om alle materialen zo hoogwaardig mogelijk in te zetten via ons netwerk en dat van onze partners. Het slopen van gebouwen, objecten, installaties en infrastructuur vraagt om een grondige aanpak. Tijdens onze sloopwerkzaamheden houden we rekening met materialen die hergebruikt kunnen worden. Deze materialen zetten we samen met onze partners in bij nieuwe bouwprojecten. Steeds meer bedrijven zetten zich in voor circulariteit tijdens sloop- en bouwprojecten. Het veilig werken, circulariteit en het milieu wordt belangrijker en staat bij ons dan ook hoog in het vaandel.

Onze sectoren

Woningcorporaties

Wij zijn een ervaren partner voor woningcorporaties op het gebied van circulair slopen en saneren.

Industrie

Intermilieu B.V. zet haar expertise in om een verbinding te leggen
tussen bouw- en
sloopwerkzaamheden in de industriesector.

Overheid

Voor de overheid biedt Intermilieu B.V. een totaalpakket aan expertise om diverse sloopprojecten te faciliteren waarbij we focussen op veiligheid, kwaliteit en het milieu.

Projectontwikkeling

Gaat u verbouwen of opruimen?
Huur een Intermilieu.  Gaat u verbouwen of opruimen?
Huur een Intermilieu.

Energietransport

Intermilieu B.V. biedt het deskundige advies en vakmanschap om ruimte te maken voor de energietransitie

Waarom is amoveren zo belangrijk?

Amoveren is het slopen of demonteren van gebouwen of objecten met circulariteit als uitgangspunt. Tijdens het amoveren worden gerecyclede materialen die tijdens de sloopwerkzaamheden vrijkomen, hergebruikt. Grondstoffen en andere bouwmaterialen worden hergebruikt en producten gaan langer mee. Tot 99,9% van de materialen kunnen worden hergebruikt en zorgt voor meer circulariteit. Ook komt er tijdens amoveren minder CO2 vrij en is er minder bouwafval. Dit heeft aan meerdere kanten een positief effect op het milieu. 

Projecten

Verzorgingshuis Enschede

Na gunning van de opdracht en overleg met opdrachtgever WAM&VanDuren heeft Intermilieu uitgebreid plan van aanpak opgesteld. Alle werkzaamheden zijn uitgevoerd in een bewoond verzorgingshuis. Voor deze uitdagende renovatiesloop moest het overlast tot een minimum…

Lees verder »

Transformator Tytsjerk

De gloednieuwe transformator van 250 ton was tijdens transport in een Fries weiland terechtgekomen en intern beschadigd. Aangezien de zachte veenbodem geen hijskraan toeliet, heeft Intermilieu samen met het zusterbedrijf Interbaro de transformator op locatie ontmanteld en 97 procent van de materialen teruggewonnen als primaire grondstof.

Lees verder »

Hoogspanning Diemen 150KV

Intermilieu B.V. is veelvuldig actief op hoogspanningsterreinen. Zo ook op het 150kv station in Diemen. Wij hebben hier ondersteuning geboden bij het slopen, afvoeren en recyclen van diverse hoogspanningscomponenten…

Lees verder »

Een expert in amoveertechniek

Intermilieu B.V. heeft door haar ervaring in amoveertechniek de expertise opgebouwd om sloopprojecten op duurzame wijze uit te voeren. Tijdens onze amoveerprojecten wordt er zorgvuldig gezorgd voor circulariteit van materialen. Onze werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de geldende wet- en regelgeving. Voor de materialen die gerecycled kunnen worden hebben we een breed netwerk aan afnemers die gebruik maken van de materialen die uit de sloopwerkzaamheden gekomen zijn. Op deze manier zetten wij ons samen met ons netwerk in voor meer circulariteit en een beter milieu.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van uw project? Neem contact met ons op voor advies over uw projecten.