Circulariteit

Circulariteit

We leven in een economie waarin circulariteit, het hergebruiken van (grond)stoffen belangrijker wordt. Sinds de oprichting van Intermilieu B.V. is circulariteit  één van de belangrijkste drijfveren en zorgen we ervoor dat tijdens onze sloopwerkzaamheden het milieu zo min mogelijk belast wordt. De vraag naar gerecyclede materialen wordt groter, met ons ruime netwerk van afnemers zorgen we ervoor dat de materialen op de juiste plek terechtkomen. Onze missie is dan ook om zo veel mogelijk materiaal te recyclen en nieuw leven in te blazen. Dit kan bijvoorbeeld door de materialen her te gebruiken bij bouw of renovaties van andere panden. Hierdoor kan er tot 99,9% van de uitkomende materialen op nieuw worden ingezet.

Onze sectoren

Woningcorporaties

Wij zijn een ervaren partner voor woningcorporaties op het gebied van circulair slopen en saneren.

Industrie

Intermilieu B.V. zet haar expertise in om een verbinding te leggen
tussen bouw- en
sloopwerkzaamheden in de industriesector.

Overheid

Voor de overheid biedt Intermilieu B.V. een totaalpakket aan expertise om diverse sloopprojecten te faciliteren waarbij we focussen op veiligheid, kwaliteit en het milieu.

Projectontwikkeling

Gaat u verbouwen of opruimen?
Huur een Intermilieu.  Gaat u verbouwen of opruimen?
Huur een Intermilieu.

Energietransport

Intermilieu B.V. biedt het deskundige advies en vakmanschap om ruimte te maken voor de energietransitie.

Circulariteit toepassen bij sloopwerken

Steeds vaker wordt er rekening gehouden met het feit dat veel bouwmaterialen, grondstoffen en onderdelen die in oude panden aanwezig zijn, nog hergebruikt kunnen worden. Zodra een oud pand ruimte moet maken voor nieuwbouw kunt u het beste kiezen voor circulair slopen. Voordat de sloop begint analyseren we het pand op herbruikbare materialen. Op deze manier zorgen we ervoor dat bij de bouw van een volgend gebouw minder grondstoffen nodig zijn en worden kosten worden bespaard. Door circulair te slopen, hoeven er minder nieuwe bouwmaterialen geproduceerd worden. Inmiddels is circulair slopen niet meer weg te denken en een essentieel onderdeel in de circulaire economie.

De expertise van Intermilieu B.V.

Een pand slopen op duurzame wijze vergt kennis en ervaring. Intermilieu B.V. heeft door de jaren heen een groot netwerk, kennis en ervaring opgebouwd. Samen met onze partners investeren we in het verkrijgen en delen van kennis op het gebied van circulaire werkzaamheden. We pakken sloopprojecten grondig, professioneel en veilig aan.

Denkt u na over circulaire werkzaamheden? Dan komen wij graag met u in contact.

Een greep uit onze opdrachtgevers