20201210_112013_edited.jpg
 

          PCB sanering

Intermilieu helpt u graag bij uw PCB sanering

Intermilieu is gespecialiseerd in het saneren van PCB uit objecten.

Intermilieu saneert door het gehele land. Met drie vestigingen verspreid over Nederland zijn we altijd dichtbij.

U vind ons in Beilen, Doetinchem en Oldebroek.

 

Wat is PCB

PCB (polychloorbifenyl) is een afkorting en verzamelnaam voor een groep moeilijk afbreekbare organische stoffen

die bestaan uit een combinatie van één of meerdere chlooratomen en bifenyl. In het verleden werd PCB in uiteenlopende producten gebruikt en pas na verloop van tijd bleek PCB schadelijk te zijn voor mens en milieu.

Vooral doordat de stof zeer moeilijk afbreekbaar is en zich makkelijk hecht aan vetweefsel zorgt het ervoor in dat de stof zich ophoopt in de voedselketen wanneer PCB in het milieu terecht komt.

PCB's kunnen leverschade veroorzaken en het optreden van kanker bevorderen. Ze kunnen geboorteafwijkingen veroorzaken en aantasting van het afweersysteem. Ook kunnen pcb's een verstorende invloed uitoefenen op de hormoonhuishouding, dit betreft zowel de geslachtshormonen als schildklierhormonen. Verminderde vruchtbaarheid kan hiervan het gevolg zijn.

 

Toepassing van PCB’s

Lange tijd zijn PCB's op zeer uiteenlopende manieren toegepast: als isolatievloeistof in transformatoren en condensatoren, als hydraulische vloeistof, koelvloeistof, smeermiddel en als brandvertrager en stabilisator in kunststoffen, en verder in verf, inkt, lak, kit en lijm. Aangezien productie en gebruik van PCB's sinds 1985 volledig zijn verboden, zijn dit soort PCB-houdende producten al lange tijd niet meer in de handel. Maar een transformator gaat mogelijk zo'n veertig jaar mee, zodat er in de industrie nog steeds toepassingen te vinden zijn. Exacte gegevens over het aantal resterende PCB's-bevattende apparaten in Nederland zijn niet beschikbaar. Geschat wordt dat bij de elektriciteitsdistributeurs circa 106.000 transformatoren in gebruik zijn. Een derde daarvan bevat PCB's. Het overgrote deel van deze groep PCB-bevattende transformatoren is licht verontreinigd. Slechts een tiental is zwaar verontreinigd (wat wil zeggen: bevat meer dan vijf milligram pcb's per kilogram). Afgezien van de elektriciteitscentrales bevinden zich elders in Nederland nog zo'n 20.000 tot 40.000 transformatoren. Hoeveel PCB-houdende condensatoren zich in Nederland bevinden, is niet bekend.

 

Verwijderen / afvoeren PCB

Het verwijderen van PCB houdende transformatoren en andere PCB houdende materialen vraagt om een gedegen en veilige aanpak. Intermilieu B.V. heeft als geen ander de kennis en ervaring om de sanering van PCB houdende objecten / materialen uit te voeren. Intermilieu B.V. is de expert op het gebied van het verwijderen van PCB houdende stoffen.

Intermilieu begeleidt u vanaf de eerste stap en neemt u graag de zorgen van uw PCB sanering uit handen.

Twijfel niet en neem voor een professionele PCB sanering contact met ons op.

Onze medewerkers staan u graag te woord en geven u een deskundig advies. 

 
 
trafo_2.jpg

Vraag een vrijblijvende offerte aan

BESPAAR TIJD, GELD EN OVERLAST

Wij starten graag een project met u

Bestand uploaden

Bedankt voor de inzending!